Søg

Hvilken træsort er bedst til gulve – Eg, Ask, Fyr, Douglas?

Eksempel på træsorter asketræ

Asketræ

Ask er en stærk træsort med en lys farve og en karakteristisk åreret mønster. Træets farve er til tider lidt grålig, gulbrun. Træet dufter dejligt friskt. – Hårdheden er over middel. - Det er i øvrigt meget slidstærkt og modstandsdygtigt over for stød og ridser. (Hårdhed i Brinell: 4.1)

Se gulve i Asketræ her

egetrae lille

Egetræ

Træets farve er gråhvid til let brunlig. En smuk træsort.  Hårdhed under middel. Eg er en stærk og slidstærk træsort, der har en varm farvetone og en karakteristisk åreret mønster. Eg er også modstandsdygtig over for slid og pletter. Perfekt til feks. plankegulve og parketgulve (Hårdhed i Brinell: 3,5)

Se gulve i Egetræ her

douglas trae 1

Douglas

Douglas er en moderne og harmonisk træsort med et elegant udtryk. Douglastræ er en blød træsort, men meget retnings- og formstabilt, og derfor typisk anvendt til plankegulve (Hårdhed i Brinell: 1,6)

Se gulve i Douglastræ her

fyrretrae lille

Fyr

Fyrretræ er det mest brugte træ i Danmark. Gulvet er meget behageligt at gå på, og giver typisk en god akustik i rummet, - Fyr er en blød træsort. På trods af dette er det en meget populær træsort til gulve. Fyrretræ er oftest billigere og har mange knaster. (Hårdhed i Brinell: 1,6)

Se gulve i Fyrretræ her

merbau lille

Merbau

Merbau vokser typisk i Sydøstasien. Træsorten er langsomt voksende. Dette gør den til en meget hård og tung træsort. Merbau har typisk en rødbrun farve, årene er mørke og præget af uregelmæssigheder. (Hårdhed i Brinell: 4,9)

Se gulve i Merbautræ her

boege trae

Bøg

Bøg er en stærk træsort med en lys farve og et jævnt og ensartet udseende. Bøg er dog mindre slidstærk end visse andre træsorter og kan være følsom over for stød og ridser. Hvidlig til tider gullig med mørke ‘øjne’. Eneste træsort med små prikker i kernetræet – man kalder dem øjne. – middelhård. (Hårdhed i Brinell: 2,8)

Se gulve i Bøgetræ her

kirsebaer trae

Kirsebær

Træets farve er rødgul, brunlig med mørke aftegninger, streger og figureringer. Med tiden får det en mørkere farvetone. Et tidsløst og varmt udtryk. Hårdhed under middel (Hårdhed i Brinell: 2,9)

valnoed lille

Valnød

Naturlige mørke nuancer med et levende spil. Gulvet er middelhårdt og har en varm glød og en utrolig flot struktur. Typisk bliver valnød brugt til plankegulve, som givet et flot og ekslusivt resultat (Hårdhed i Brinell: 2,6)

Se gulve i Valnøddetræ her